Bal A Vis X

Het Amerikaanse Bal-A-Vis-X© heeft inmiddels bewezen een uitstekend trainingsprogramma te zijn waarmee we meer evenwicht kunnen brengen in coördinatie (Balance), gehoor (Auditory) en zicht (Visual) via leuke oefeningen (eXercises). Het Bal-A-Vis-X programma bestaat uit een serie van ritmische oefeningen met speciale zandzakjes, balletjes en eventueel een balansbord.

ballen+zakjes bal-a-vis-x
Balance
Auditory
Vision
Exercises

Voor wie? De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud en groot en klein. De ogen, oren, het evenwicht, handen, voeten, de linker en rechterhersenhelft en de coördinatie worden maximaal uitgedaagd via deze oefeningen. Het is prima geschikt om het samen of in groepen uit te voeren en de ervaring leert dat er veel plezier aan wordt beleefd.

Leren door te bewegen
Als je individueel of samen met balletjes en zakjes gooit volgens een bepaald ritme, moet je kijken naar wat je doet. Dit betekent dat je ogen continu een bal of zakje volgen. Door deze herhaalde beweging ontspannen je ogen en tegelijkertijd leer je goed focussen. Doordat de zakjes geluid maken worden je oren eveneens maximaal afgestemd en wisselt het geluid van je linker naar je rechter oor. De beide hersenhelften worden getraind in het samenwerken en er worden steeds nieuwe verbindingen in de hersenen aangelegd doordat de oefeningen uitgebreid worden. Wanneer je ook nog op een balansbord de oefeningen uitvoert, wordt evenwicht en coördinatie optimaal getraind.

De oefeningen hebben een positieve invloed op de concentratie, lichaamsbeheersing, betere luistervaardigheden en betere kijkvaardigheden. Verder hebben ze een positief effect op plannen en organiseren en andere vaardigheden die nodig zijn om optimaal te kunnen leren.